راهنماي خريد مواد غذايي در ماه رمضان

۴۱ بازديد



 

 

راهنماي خريد مواد غذايي , خريد مواد غذايي در ماه رمضان

 

 

عدم رعايت اين نكته بيشتر در اماكن عمومي كه هنگام افطار، چاي داغ توزيع مي‌كنند به چشم مي‌خورد. از نوشيدن چاي در ليوان‌هاي شفاف خودداري نماييد.

 

خريد نمك

 

همواره از نمك‌هاي يددار تصفيه شده موجود در مراكز فروش معتبر استفاده نموده از مصرف نمك‌هاي فله يا سنگ نمك خودداري نماييد.

 

نمك بايد داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت و داراي تاريخ توليد و انقضا باشد.

 

نمك را دور از نور آفتاب نگهداري نماييد.

 

وجود ناخالصي‌هاي نامحلول در آب در نمك از جمله مواردي است كه در نمك‌هاي با كيفيت پايين و غير استاندارد ديده مي‌شود. يك راه ساده براي تشخيص اين مواد در منزل وجود دارد. 5 قاشق غذاخوري نمك (حدود 50 گرم ) را در 250 سي‌سي آب ( حدود يك ليوان پر آب ) ريخته و آنقدر هم بزنيد تا نمك حل شود. سپس به ظرف محتوي آب نمك نگاه كنيد. اگر رنگ محلول شفاف و بدون رسوب باشد ميزان مواد نامحلول نمك در حد قابل قبول مي‌باشد. اگر رنگ محلول كدر و حاوي رسوباتي است كه در آب حل نمي‌شود از مصرف نمك صرف نظر نماييد.

 

خريد زولبيا و باميه

 

زولبيا و باميه حاوي مقادير زيادي روغن مي‌باشد و استعداد زيادي براي فساد پذيري دارد، بنابراين ترجيحاً زولبيا و باميه را از مراكز پرفروشي خريد نماييد كه شيريني براي مدت زيادي روي پيشخوان فروشگاه نمي‌ماند و معمولاً تهيه و فروش شيريني‌هايشان روزانه است.

 

زولبيا و باميه اگر در سيني‌هاي بدون پوشش براي مدت زيادي در معرض هوا قرار گيرد فاسد مي‌شود. از طرف ديگر تماس با مگس و گرد و غبار هوا آن را ناسالم مي‌كند.

 

تا حد امكان از خريد زولبيا با رنگ بسيار زرد و چشم‌نواز خودداري نماييد. به دليل گراني زعفران، استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي بسيار متداول است.

 

خريد آش

 

اگر غذاهاي آماده مثل آش خريداري مي‌كنيد، ترجيحاً از خانه با خود ظرف ببريد.

 

 

اگر مجبور به خريد آش در ظروف يك‌بار مصرف هستيد مواظب باشيد كه فروشنده آش را در ظروف مخصوص غذاهاي گرم بريزد.

 

عدم رعايت اين نكته بيشتر در اماكن عمومي كه هنگام افطار، چاي داغ توزيع مي‌كنند به چشم مي‌خورد. از نوشيدن چاي در ليوان‌هاي شفاف خودداري نماييد. ظروف با جنس پلي‌استايرن فوم‌دار و ظروف پلي‌استايرن سفيد رنگ براي مواد غذايي گرم و مرطوب قابل استفاده مي‌باشند.

 

 

حتماً شما اين ظروف را كه مخصوص توزيع نذورات مي‌باشند بسيار ديده‌ايد. ظروف با جنس پلي‌استايرن بي‌رنگ و شفاف فقط جهت نوشيدني‌هاي سرد مناسب مي‌باشند و استفاده از آن براي مواردي كه دماي محتواي ظروف بيش از 65 درجه سانتي‌گراد بوده و يا اينكه لايه خارجي مواد غذايي محتواي آن چربي باشد كه در تماس با ظرف قرار مي‌گيرد ممنوع مي‌باشد.

 

غذاهاي در معرض آفتاب

 

_ از خريد فرآورده‌هايي كه براي مدت طولاني در برابر نور آفتاب قرار گرفته‌اند خودداري نماييد، چرا كه احتمال فساد ميكروبي و شيميايي در فصول گرم سال به حداكثر مي‌رسد.

 

نور آفتاب ويتامين‌هاي موجود در دوغ را از بين برده سبب اكسيد شدن چربي آن مي‌شود.

 

_ همچنين مي‌تواند بر كيفيت انواع نوشابه و آب آشاميدني نيز تأثيرگذار باشد. با اينكه بسياري از مغازه‌داران اين نوشيدني‌ها را در برابر نور آفتاب قرار مي‌دهند، از خريد اين محصولات از اين گونه مغازه‌ها خودداري نماييد.

 

_ اگر براي تزيين غذاي خود از چيپس سيب زميني استفاده مي‌كنيد بدانيد كه گرما و نور آفتاب فساد روغن آن را تسريع مي‌كند، بنابراين از خريد چيپس‌هاي در آفتاب مانده خودداري نماييد.

 

خريد فرآورده‌هاي پروتئيني

 

هنگام خريد توجه نماييد كه فرآورده‌هاي پروتئيني آخرين محصولاتي باشند كه خريد مي‌كنيد.

منبع:

https://www.beytoote.com/housekeeping/skill/buy-food-ramadan1.html

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.